Nourishing News 26-11-2021

Hoe was Sinterklaas voor jou, vruuugah (lees: vroeger)?

Ik ervoer altijd spanning. Dat begon al in oktober en naarmate pakjesavond dichter bij kwam, werd ik zenuwachtiger en nerveuzer. Want ja, was ik wel een braaf meisje geweest? Mocht ik wel bij papa en mama blijven of moest ik mee op de boot naar Spanje?

Dus wat gaan we dit jaar doen, lief mens?

Ik wens dat we….

  • het bespreekbaar maken. Dat we inzien dat wanneer we beter weten over een traditie, dat we het (mogen) aanpassen, vervormen en veranderen, zodat het beter bij de tijd past. Misschien zelfs wel verwerpen, op den duur. Omdat we beter weten.
  • geen zwarte pieten meer gebruiken. Dat die zwarte poppetjes niet meer van zolder worden gehaald onder het mom van “ja is zo schattig, dit gebruiken we al járen”. Maar dat we ze liefdevol afgeven aan het vuur. Transformeren. Het is klaar, écht. We wéten immers beter.
  • onze kinderen niet belagen met spullen. Zodat ze weten dat hun eigenwaarde niet (lees: nooit) wordt bepaald  door de hoeveelheid en grote van cadeaus. Zodat ze ervaren dat de werkelijke cadeaus Samenzijn en Verbinding zijn. Met geliefden. Met aandacht en tijd voor elkaar. We wéten immers beter.
  • kinderen niet nog meer angst aanpraten.
  • onze kinderen voorleven om authentiek en eerlijk te zijn. Om helemaal zichzelf te zijn. “Nee liefje, er is geen boot. Nee liefste, niemand gaat weg. Je blijft hier. We gaan lekker samen spelen. Je bent een prachtig kind. We houden van je. Onvoorwaardelijk.” En ook: “Nee liefje, je hoeft niet bij iemand op schoot te zitten als je voelt dat je dat niet wilt. Is helemaal oké. Je hoeft ook niet te zwaaien als je dat niet wilt. Nee is nee. We zien je. We houden nog steeds van je. Altijd.”

We wéten immers beter.

Ik hoop dat jij durft te kiezen.
Voor jouw eigen, authentieke pad.
Hoe lastig en uitdagend dit ook kan zijn.

We kunnen moedige dingen liefdevol doen.

En voor de mama’s die hier ondersteuning in willen, je bent ontzettend welkom bij Soulship. Inschrijvingen voor 2022 zijn geopend.

Ik wens je verbinding en vrijheid.