Nourishing News 23-11-2021

Nee natuurlijk is Black Friday hier niet, lief mens . Haha. Als ik me ergens al jaren flink over verwonder, dan is het dit wel: Black Friday.

Begin 2017 vertrok ik naar Amerika om te werken als au pair. Ik bleef er ruim anderhalf jaar en had de drie leukste oppaskids ooit. Het was dáár in Providence, Rhode Island, dat ik voor het eerst te maken kreeg met Thanksgiving. Gelukkig woonde ik in een Joods gezin en deden mijn gastouders daar niet aan mee, maar om mij heen zag ik de gekste cadeaus voorbij komen. Mensen die overspoeld werden met onwijs grote, dure, en vooral niet-noodzakelijke spullen.

De dag ná Thanksgiving was pas echt gek: Black Friday. De aanbiedingen vlogen je om de oren en ik herinner me dat mensen zelf voor ingangen van winkels sliepen om maar de beste deals te kunnen scoren.

Nu is het 2021 en is Black Friday niet meer één dag. Nee, het begint al een paar dagen (of zelfs weken) vóór Thanksgiving en het duurt vaak ook nog een paar dagen (of weken) nadien. En natuurlijk is het overgewaaid naar Nederland.

Waar ik oprecht mijn vragen voor heb, zijn de “bewuste en duurzame” ondernemers die hier aan mee doen. Ik bedoel, ik gun iedere ondernemer een goede omzet. Ik gun iedere ondernemer vrijheid om te bepalen hoe je je strategie neerzet met kortingen. YES, please.

Maar even serieus: sla je niet volledig de plank mis als je zegt dat je een bewuste en duurzame ondernemer bent én tegelijkertijd keihard mee doet met zo’n gekkigheid als Black Friday?

We kunnen creatiever en authentieker zijn.

Black Friday, de dag ná Thanksgiving.

Thanksgiving.
De dag waarop het Amerikaanse volk stilstaat bij dat wat hen gegeven is.
*kuch*
Wat veroverd is.
Wat onderdrukt is.
Wat onvervuld blijft.
Wat onverzadigd is.

Kijk, lief mens, als we werkelijk los willen komen van de systemen die de problemen hebben gecreëerd, dan dienen we daarin bewuste en integere keuzes te maken. We dienen authentiek te zijn in dat wat we wél doen en dat waar we bewust voor kiezen om het níet te doen.

Dat vraagt om moed.

Moed om een ander pad te bewandelen. Moed om niet mee te gaan in de stroom van de massa. Moed om ondernemers te steunen, die ook een authentiek pad bewandelen. Moed om te leven (en kiezen) op basis van jouw kernwaarden.

Ik doe niet mee aan Black Friday en ik hoop jij ook niet.

Vanavond geef ik weer een Alignment Sessie voor alle leden van het Root to Rise Fellowship. Voel je welkom. Je kunt hier de sessie over Hoop terugluisteren.

Verder steun ik Stichting MommaLuv door het kopen van een klamboe.
Stichting MommaLuv is een van de initiatieven die ik sinds mijn zwangerschap een warm hart toe draag. Zo deden wij als gezin niet aan kraamcadeau’s, maar hebben we donaties opgehaald voor twee mama’s en hun pasgeboren baby’s. Dit is geen sponsoring of affiliatie, ik ben gewoon fan.

En nu terug naar je kernwaarden, lief mens. It’s time.