Nourishing News 11-9-2021

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Verbinding, Vrijheid en Verantwoordelijkheid. Dat zijn de 3V’s die me sinds een paar maanden bezighouden. Alle V’s kennen vele lagen van betekenis, zo veel diepgang en bevatten bovendien veel kracht en potentie. Oef.

Laat ik met de eerste beginnen: Verbinding.

Als je mij volgt op Insta en/of mijn gratis videoserie over sjamanisme in het drukke (stads)leven hebt gezien, weet je dat ik all over verbinding ben. Ik denk trouwens dat we dat allemaal zijn, al kun je soms even vergeten dat je een verbindend wezen bent. Verbinding is een van mijn kernwaarden en voor mij betekent het dat ik (diep) in verbinding wil staan met mezelf én de mensen + omgeving om mij heen.

Volgens mij is Verbinding trouwens ook echt hét hoofdingrediënt voor de fase van transitie waar we nu in zitten. En tegelijkertijd mis ik het soms. In mezelf, vanwege diepgewortelde vermijdingsstrategieën voor pijn en ongemak, maar ook als ik om me heen kijk naar de huidige situatie in ons land. Waar velen niet meer met elkaar in gesprek lijken te gaan en in plaats daarvan direct oordelen, shamen en blamen. Tijden waarbij het lijkt alsof je jouw mening bént, in plaats van dat je een mening hebt. Hoe ervaar jij dit?

Kijk, lief mens, hoe meer je in verbinding bent met jezelf en jezelf kunt zien voor wie je werkelijk bent, hoe beter je anderen leert zien voor wie ze werkelijk zijn en hen ook kunt uitnodigen om te zijn wie zij werkelijk zijn.

Hoe dat kan? Dat is simpel. Wanneer je verbinding bent, kun je voelen. In verbinding maak je contact met jouw hart, de poort naar jouw ziel. En de ziel oordeelt niet. De ziel heeft lief. Dus wanneer je in verbinding bent met jezelf, en hart en ziel, dan zul je andere harten en zielen zien. Dit betekent dat de Liefde voelbaar is en blijft stromen, ongeacht het jasje dat iemand aan heeft.

“Maar hoe kom ik dan in verbinding met mezelf” is wat mensen mij vaak vragen.

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te vertragen en daarmee ook te verstillen. Op deze manier kun je horen wat er werkelijk gehoord wil worden. Ga naar buiten, de natuur in. Luister naar de wind en volg het ritme van de natuur.  Ik nam een prachtige podcast op met Sacha Post over de kracht van de natuur, je kunt ‘m hier luisteren.

In verbinding komen met jezelf gaat over het loskomen van alle verhalen die je over jezelf vertelt en wat meer van een afstand naar jezelf leren kijken. Alsof je een grote adelaar bent die over jezelf uitstijgt. Zodat je jouw gedachten, overtuigingen, gevoelens en lichamelijke senstaties kunt observeren. Denk bijvoorbeeld aan een dagelijkse stilte practice zoals meditatie of transcendente reizen.

In verbinding komen met jezelf betekent ook dat je je diepste wonden durft aan te kijken.. Dat je niet langer meer alles weg stopt en daardoor continu getriggerd wordt, maar al jouw stukken doorvoelt en doorleeft. Dat hoef je trouwens niet alleen te doen he, vraag vooral hulp van professionals die je in dit proces kunnen begeleiden!

In verbinding komen met jezelf gaat ook over het bewonen en belichamen van jezelf. Dat je vóelt dat je in heel je lichaam aanwezig kunt zijn en niet alleen voltijds in dat mooie koppie van je aan het kamperen bent. Denk bijvoorbeeld aan sporten, mobiliteitsoefeningen, bewegen (in de natuur) en bewust, verbonden ademen.

In verbinding komen met jezelf gaat ook over jouw dromen. Waar droom je werkelijk van? Hoe kun je jouw Hart, Hoofd en Handen uitlijnen, zodat je kunt bijdragen vanuit jouw krachten en potentie en je innerlijk kind weer kunt laten spelen.

Dus ja… ga maar staan en kom in verbinding. Met jezelf eerst en daarna met de rest. Ga voor die diepe verbinding. Ervaar de Liefde.

Doe de gratis Hallo Hart Meditatie en kom in verbinding. Je bent van harte welkom om lid te worden van de Root to Rise Community, waar we Samen Zijn in Verbinding.

Dank je wel dat je deze Nourishing News hebt gelezen. In mijn volgende mail zal ik wat meer delen over de andere V’s. Ik hoop dat deze mail je mocht inspireren en vooral ook motiveren om in Verbinding te komen én te blijven.

En vind je deze mail ook waardevol voor iemand uit je eigen netwerk? Voel je vrij om het door te sturen!

Doegie! (haha, ken je dat nog van vroeger?!)