Nourishing News 15-11-2021

Angst en vertrouwen, it’s real. De afgelopen dagen ervoer ik een ware spagaat in mezelf. De spagaat tussen angst en vertrouwen. Ik ben namelijk sinds anderhalve week weg van Instagram. Dat was voor mij een super bewuste keuze gebaseerd op een van mijn kernwaarden, namelijk transparantie.

Maar in een digitale wereld waar de stories, filters en likes je om de oren vliegen, ervaar ik de uitdagendheid van authenticiteit.

En de angst om niet meer gehoord en gezien te worden, bekroop me de afgelopen dagen.

Ik voel dit dan als een verkramping in mijn buik en hartgebied. Alsof ik word vastgezet door tyraps die steeds strakker worden aangetrokken. Met als gevolg een bedrukkend gevoel in mijn lichaam en een mind vol wolken.

Het helpt me om op zo’n moment te pauzeren om te voelen en de jonge Saraï die in mij leeft te koesteren. Haar te zien, te wiegen en te omarmen.

Daarna ga ik dansen (met deze playlist) en schudden en laat ik alle onderliggende angsten op deze manier van me af glijden, waarbij ik ze zie en bedank (!) voor de oplettendheid en rol van bescherming.

Om vervolgens in verbinding te komen met mijn kernwaarden: de waarom ik van Insta af ben gegaan en het te voelen in mijn hele lichaam. Dat geeft kracht. Hoop. En ook weer vertrouwen. Want ik weet dat deze keuze authentiek van mezelf is.

Een nieuwe weg inslaan is altijd spannend en lang niet even makkelijk. Het vraagt moed, vertrouwen en verbinding. Wanneer je dit doet op basis van jouw kernwaarden, dan geeft dat áltijd voldoening.

Wat vind jij belangrijk in het leven?
Wat zijn jouw kernwaarden, lieve ? Heb je ze helder?
En… w
at kun je vandaag doen om één van jouw kernwaarden aandacht te geven?

Blijf in verbinding, lief mens.

Tijdens de wekelijkse Alignment Sessies ondersteun ik mijn Community in dit proces.