Veelgestelde vragen over een vergoeding

Sportdiëtetiek wordt door veel zorgverzekeraars niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierdoor heb je dus geen verwijsbrief nodig. Diëtetiek zit in het basispakket en wordt wel gedeeltelijk vergoed. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars en raad jou aan om voorafgaand aan de afspraak zelf uit te zoeken hoeveel procent je vergoed krijgt van het reguliere tarief diëtetiek voor niet-gecontracteerde zorg. Mocht je een deel van de kosten vergoed willen krijgen vanuit de basisverzekering diëtetiek, dan is een verwijsbrief met medische indicatie wél nodig. Je kunt deze aanvragen via je sport- of huisarts en neem je mee naar het eerst consult. Op deze manier kan ik je sport- of huisarts ook op de hoogte brengen van de begeleiding (en de voortgang).

Dit hangt af van je type zorgverzekering. Indien er sprake is van een medische indicatie, dan kun je (afhankelijk van je zorgverzekeraar) tot €180,- vergoed krijgen. Houd wel rekening met de wettelijke- en eventueel vrijwillige eigen risico. Neem voor de zekerheid een verwijsbrief mee van de huisarts. Lees ook het antwoord op de vraag hierboven.

Sporters die de Nationale Topsportpolis hebben, krijgen in 2019 €135,- volledig vergoed.

Veelgestelde vragen over een dienst

  • Ga naar het contactformulier
  • Plan een afspraak in de online afspraakmodule
  • LET OP: Kies het type afspraak die jij wilt (online kennismaking, consult of een inspiratiesessie). Mocht dit type niet beschikbaar zijn op dag X maar een ander type wel? Dan betekent dit,  dat het maximaal aantal afspraken voor dat type afspraak bereikt is voor die dag. Dit doe ik om de kwaliteit van mijn gesprekken te behouden.

Je kunt tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak kosteloos je afspraak afzeggen of verzetten. Bel naar 06-24151549 (bij voicemail spreek dan duidelijk je naam in) of stuur een SMS-bericht naar dit nummer. Ik zal zo spoedig mogelijk contact opnemen.

  • Identiteitsbewijs (bijvoorbeeld je rijbewijs)
  • Schriftelijke verwijsbrief, wanneer je jouw consult vergoed wilt hebben. Neem deze verwijsbrief mee naar het eerste consult.
  • Labwaarden (indien bepaald)
  • Voedingsdagboek (indien gevraagd)

Mijn ruime praktijk is gevestigd aan de Zaandijkstraat 13 in Amsterdam, aan de rand van het mooie Westerpark. Lukt het je niet om naar Amsterdam te komen? Geen probleem, ik maak regelmatig gebruik van online videobellen met behulp van Appear. Boek je intake en stuur mij een mail waar in je laat weten gebruik te willen maken van videobellen.

Veelgestelde vragen over v.a.e.n.w. (van alles en nog wat)

Ja, dat kan! Deze vraag krijg ik echter onwijs vaak en vandaar dat ik de inspiratiesessie het leven in heb geblazen! De inspiratiesessie is voor studenten, food- en sportprofessionals en heeft als doel jou op weg te helpen in het (toekomstig) ondernemen in deze bijzondere branche. Met ruim 7 jaar werkervaring in diverse gebieden, verschillende opleidingen én als hoofdregel dat ik altijd mijn interesse volg, coach ik je naar de volgende stap(pen) voor verandering. De sessie duurt twee uur en is op locatie in Amsterdam. Boek jouw sessie hier. Na de boeking ontvang je een vragenlijst via de mail, ter voorbereiding op ons gesprek. Kijk er naar uit je te ontmoeten!

Nee, dit is geen probleem. Als sportdiëtist streef ik er echter naar om bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem. Dit betekent dat je tips kunt verwachten over bijvoorbeeld kwaliteitsvlees, maar ook uitdagingen zoals een Meat On Monday.

Nee, niet meer, al eet ik nog steeds voor 95% plantaardig en leef ik op natuurlijke wijze veganistisch. Op 1 april 2014 begon mijn vegan journey en ik ben ruim 4 jaar vegan geweest. Vanwege persoonlijke redenen ben ik weer een klein beetje dierlijke producten gaan toevoegen aan mijn voedingspatroon en daar voel ik mij heel prettig bij. Desalniettemin heb ik veel expertise op dit gebied, zowel wetenschappelijk als praktisch, en vind ik het nog steeds onwijs belangrijk een meer plantaardige levensstijl te promoten.

Neu, neu, neu (Russel Brand accent). De prijzen die ik hanteer zijn zorgvuldig vastgesteld op de waarde die ik toevoeg om jouw leven te verrijken. Ik vind het belangrijk dat cliënten en consumenten de waarde inzien van goede informatie en coaching. Je kunt voor de grap mijn CV eens doornemen ;-). #notyouraveragedietitian

Inspiratie op instagram

Volg me op Instagram