Liefdevol voeden

Ervaar je vaak een schuldgevoel rondom eten? Ben je iedere dag bezig met wat je wel en niet mag eten? Heb je last van eetbuien, emotie-onderdrukkend-eten of strenge (eet)regels?

Met het Liefdevol Voeden programma ontwikkel je een prettige relatie met voeding en leer je vertrouwen op jezelf, zodat je weer kunt genieten van eten (én het leven).

Ik wil een gezonde relatie met eten!

Heb jij…

last van schuldgevoelens?

 • Je hebt een waslijst aan guilty pleasures

 • Je voelt je vaak schuldig nadat je bepaalde producten eet

 • Je kunt niet écht genieten van een stukje chocolade

 • Je voelt je teleurgesteld in jezelf wanneer je iets hebt gegeten wat je (van jezelf) niet mocht eten

 • Je denkt (bijna) altijd in goede en foute producten

Met behulp van het Liefdevol Voeden programma leer je dat er geen guilty pleasures bestaan en dat een schuldgevoel hebben rondom eten je iets belangrijks wil vertellen. Je zult vrijkomen van schuldgevoelens en leren luisteren naar deze emotioneel belangrijke richtingaanwijzers!

Heb jij…

eetlijstjes in je hoofd?

 • Elke dag denk jij aan wat je wél en vooral niet mag eten

 • Je bent nooit tevreden over jezelf, het kan áltijd beter

 • Je zit veel in je hoofd, hebt eindeloze interne discussies over voeding, jouw lichaam en wat er anders moet

 • Je vindt het lastig om tot rust te komen

Met het Liefdevol Voeden programma onderzoek je jouw gedachten, patronen en gewoontes en leer je deze te doorbreken door onder andere waarden-volle keuzes te maken. Op deze manier vervagen de eetlijstjes in je hoofd en zul je beter op gevoel kunnen eten.

Ben jij…

ontevreden over je gewicht?

 • Je hebt al honderden diëten en dieetadviezen gevolgd (zonder langdurig resultaat)

 • Je bent heel ontevreden over jezelf en dit zeg je ook vaak tegen jezelf.

 • Je weet eigenlijk niet meer hoe en wat je moet eten

 • Je vertrouwt je lichaam niet, want je bent bang dat je aankomt (of niet meer afvalt)

Met het Liefdevol Voeden programma leer je om bewust te worden van jouw selftalk en jouw zelfbeeld. Je zet waardevolle stappen in de richting van een liefdevolle relatie met jouw lichaam, waardoor je jezelf kunt zien zoals je bent.

Kun jij…

moeilijk de controle loslaten?

 • Het liefst eet je elke dag hetzelfde zodat je de controle kan behouden

 • Je hebt allerlei (eet)regels en (eet)lijstjes waar je je aan moet houden. Loslaten? No way!

 • Je telt elke dag je kcal-, eiwit-, vet- en koolhydraatinname. Dit doe je al járen

Met het Liefdevol Voeden programma onderzoek je wat controle voor jou betekent en hoe je deze functie op een andere manier kunt invullen. Je zult jouw veerkracht-spier trainen, zodat je weer gezellig buiten de deur kunt eten, zonder te tellen of je angstig of schuldig te voelen.

En wil jij…

 • Weer écht genieten van eten

 • Geen stress meer rondom eten (en sporten)

 • Zonder schuldgevoel iets lekkers kunnen eten

 • Zorgeloos eten waar jij op dat moment behoefte aan hebt

 • Weer vertrouwen krijgen in jouw lichaam

Ja dit wil ik!

Doe mee met Liefdevol Voeden

 • 12 weken online programma

 • 3x live Q&A met de groep

 • 3x live groepssessie van een uur

 • Toegang tot membership area van Saraï Pannekoek

 • Elke week een nieuwe module met video’s en opdrachten
 • Werkboek met verschillende opdrachten en inspiratie

 • BONUS: Extra experts aan het woord

 • BONUS: Extra meditaties en visualisaties

 • BONUS: Shamanic Healing Journey

Het Liefdevol Voeden programma heeft vier belangrijke peilers, namelijk: ervaringsdeskundigheid, Acceptance & Commitment Therapy (ACT), wetenschap en spiritualiteit.

Deze unieke combinatie wordt vertaald naar de online modules met video’s, het werkboek met praktische opdrachten en de online live sessies. Samen zorgen deze onderdelen ervoor dat je concrete stappen zet in het veranderen van jouw gedrag zodat je bouwt aan een liefdevolle relatie met voeding.

Aan het eind van dit programma heb jij een liefdevolle relatie met voeding en durf je weer te vertrouwen op jezelf.

LET OP ! Liefdevol Voeden is geen afvalprogramma.

 

Ja dit wil ik!

€ 349,00 voor het volledige programma

Waarom ontwikkelde ik dit programma?

Het Liefdevol Voeden programma van Saraï is een super goed programma om weer van jezelf te leren houden. Na veel calorieën tellen en diëten was voeding echt een negatief gedoe geworden. Nu kan ik weer gewoon genieten van eten en feestjes.

Amber

Het Liefdevol Voeden programma heeft me geholpen om mijn obsessieve band met voeding te versoepelen. Ik heb geleerd op andere aspecten van mijn leven te focussen en me daarin echt te gaan voeden. De begeleiding van Saraï heeft me erg geholpen omdat ze zelf ook ervaring heeft en me dus ook goed begrijpt en echt naar me luistert.

Elza

Door de combinatie van kennis op het gebied van voeding, de psychologie erachter en coaching in gedragsverandering, heb ik het patroon van eetbuien kunnen doorbreken. Saraï is een kundige diëtist die de vinger snel op te zere plek legt. Ook is ze oprecht geïnteresseerd en geeft tips zonder belerend over te komen.

Ellen

Dit programma liet me ervaren hoe ver ik van mijn gevoel afstond de afgelopen jaren. Ik voelde me altijd schuldig rondom het eten, zelfs als ik het wel mocht. Door het Liefdevol Voeden programma leerde ik te focussen op andere belangrijke onderdelen in het leven. Ook begon ik weer te genieten van eten doordat ik leerde te vertrouwen op mijn lichaam. Dat voelde als thuiskomen. Eindelijk!

Lieve

Saraï sprak altijd de juiste woorden zodat ik weer in mijzelf en mijn herstel durfde te geloven, maar ook goede woorden die mijn ziekte stem tackelden. Hierdoor weet ik dan ook zeker dat zij niet een steentje maar een rots heeft bijgedragen aan de weg in mijn herstel.

A. (topsporter met anorexia)

Vlak na drie maanden begeleiding door Saraï werd ik weer ongesteld (ik was 3 jaar niet ongesteld geweest). Ik heb nu meer rust in mijn hoofd, waardoor ik ook meer kan genieten van het eten.

Yvette

In 3 stappen naar een liefdevolle relatie met voeding

1Meld je aan voor het programma door op onderstaande button te klikken. De inschrijving is volledig zodra je hebt betaald. Je ontvangt op 11 oktober toegang tot het online portaal. Vanaf deze datum begin jij met het Liefdevol Voeden programma!

2Iedere week krijg je toegang tot een nieuwe module. Gemiddeld investeer je een uur per week om de video’s te bekijken en opdrachten te maken. Heb je tussentijds vragen? Dan kun je deze stellen in de Liefdevol Voeden Facebookgroep.

3In totaal zijn er zes online live groepssessies. Iedere vier weken kun je deelnemen aan een live Q&A van een uur met Saraï. Tijdens deze Q&A kun je je vragen stellen over de gemaakte opdrachten. Daarnaast zijn er ook twee online groepssessies van een uur, waarin je aanvullende opdrachten krijgt voor verdere verdieping. Alles wordt opgenomen en kun je naderhand terugkijken.

Vragen over Liefdevol Voeden:

Voor degene die:
 • Op dit moment in behandeling zijn van een psycholoog, psychiater of dietist. Na overleg met jouw behandelaar en schriftelijk akkoord, kun je wel deelnemen.
 • Op dit moment een gediagnosticeerde eetstoornis hebben. Hiervoor kun je beter het 1:1 traject aangaan met Saraï.
 • Hoopt om zo snel mogelijk veel kilo's af te vallen. Dit programma is geen afvalcursus!
Gemiddeld investeer je ongeveer een uur per week/module aan het bekijken van de video’s en het maken van de opdrachten in het werkboek. Je kunt alles in een uur klaar hebben, maar soms zul je merken dat je nét iets langer de tijd ervoor wilt nemen. Daarnaast is het de bedoeling dat je dat wat je hebt geleerd, integreert in je dagelijks leven. Je blijft gedurende de weken dus ook veel oefenen!
Beknopt antwoord: de tijd en daarmee de impact/verandering. Lang antwoord: Met behulp van de Insta-training ben je erachter gekomen waarom je doet wat je doet, heb je jouw regels ontleed en heb je een korte doelstelling geformuleerd. Super waardevol, maar in 10 dagen kun je niet alle onderdelen van een liefdevolle relatie met voeding aantikken. Door middel van het programma kan dit wel. Onderwerpen zoals self talk, voeden, zelfbeeld, veerkracht en flexibiliteit komen in het programma aan bod (en niet tijdens de Insta-training).
Nee, niet direct. Wel kun je de gemaakte opdrachten gebruiken als input voor de Liefdevol Voeden Facebook Community en je kunt vragen over deze opdrachten stellen tijdens de live Q&A's.
Ja, dat kan allemaal! Het membership area werkt op elk scherm.
Nee. De opbouw van het programma, inclusief de oefeningen en opdrachten, is zo gemaakt dat er áltijd een liefdevolle verandering zal optreden in jouw relatie tot voeden. Dit programma vraagt een commitment en een tijdsinvestering om het zo goed mogelijk te laten slagen.
Nee, je kunt niet in termijnen betalen. Het programma wordt 3x per jaar gegeven, dus mijn advies is mee te doen wanneer je daar financieel de ruimte voor hebt.
Indien je eerder mee hebt gedaan aan Liefdevol Voeden en je wilt graag nog een keer mee doen, dan kun je het best even een mailtje sturen naar Saraï. Je krijgt dan een kortingscode en kunt met de eerstvolgende groep instromen.
Als je mee doet met het online programma krijg je dat niet, omdat daar de focus niet op ligt. Indien je een 1:1 traject hebt met Saraï, zul je wel (uitgeschreven) voedingsadviezen ontvangen.
Indien je een gediagnosticeerde eetstoornis hebt, adviseer ik je om voor het 1:1 traject te gaan. Je investeert dan namelijk in acht individuele consulten, zodat je ook constructief aan jouw herstel kan werken. Plan een telefonisch intake in met Saraï voor meer informatie via www.saraipannekoek.com/contact.
Nee, niet verplicht, maar ik raad je wel aan om mee te doen. Sommige cliënten maken ze zich zorgen over hun privacy en identiteit, want ze geven aan dat ze zich schamen voor hun uitdagingen. Klinkt dat herkenbaar? De groepssessies zijn via Zoom. Je kan er dus voor kiezen om beeld/video uit te zetten en bijvoorbeeld enkel jouw initialen te gebruiken in plaats van je volledige naam. Daarnaast worden alle sessies opgenomen en kun je het daarna terugkijken.

Waarom Liefdevol voeden?

In de afgelopen jaren heb ik met ontzettend veel toewijding en plezier, maar soms ook een brok in mijn keel, vrouwen begeleid in het verbeteren van hun relatie met voeding. Ik kwam er achter dat veel vrouwen met hetzelfde strubbelen.

En ik kan het weten, want ik heb ook jarenlang met boulimia gestruggeld. Tijdens mijn diëtistenopleiding nota bene.

Met dit unieke programma hoop ik meer vrouwen te kunnen helpen, zodat ook zij hun omgeving kunnen inspireren in deze liefdevolle, gezonde en zeer belangrijke relatie met voeding en zichzelf. En zij dit weer kunnen doorgeven aan hun kinderen, zodat een liefdevolle relatie met voeding weer vanzelfsprekend wordt in onze samenleving.

Sarai Pannekoek, MSc

Meld je aan voor het programma

We starten 11 oktober. Ga voor meer rust, ruimte en vrijheid, zodat je kunt gaan genieten!

Meld je direct aan voor het programma