Professioneel geschreven, duurzaam bereid

Teksten en recepten die je aan het denken zetten

Heb je een fris en onderbouwd artikel, column of recept nodig? Dan zit je goed bij mij! Van jongs af aan verwonder ik me over alles en stel ik vragen: de basis voor een jonge onderzoeker. Je zult dit terug zien in de teksten die ik voor je schrijf.

Wetenschap en de praktijk zijn de hoofdbestanddelen. Voeg daar nog een vleugje duurzaamheid en een flinke snuf enthousiasme aan toe, and we’re good to go!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Saraï’s enthousiasme is aanstekelijk, ze denkt mee en ziet kansen en mogelijkheden. We vinden het fijn met haar te werken, omdat ze positief en flexibel is ingesteld, duidelijk haar grenzen aangeeft en haar afspraken nakomt, en ze altijd open staat voor feedback. Ook zijn haar recepten origineel, lekker en out of the box.

Marijke Berkenpas,
oprichtster I’m a Foodie

Inhoud & Expertise

Kritisch en wetenschappelijk

Momenteel werk ik aan mijn tweede boek: Een handboek voor een duurzamer voedingspatroon. In 2017 schreef ik het boek Eet als een atleet. In het boek wordt de zin en onzin van sportvoeding gescheiden en op een toegankelijke wijze de wetenschap naar het bord van de sporter vertaald. Inclusief infographics, handige recepten en voorbeelddagmeu’s.

Naar Eet als een Atleet

Recepten

Gezond plantaardig

Gezond en gemak als uitgangspunt, zodat je in een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel zet.

Planten krijgen van mij altijd de hoofdrol, omdat we er niet genoeg van kunnen eten. Ook zul je merken dat ik niet met alle winden mee waai. Agavesiroop en kokosolie? Nee, de recepten die ik ontwikkel bestaan uit gezonde en verantwoorde alternatieven.

Zie mijn recepten

Column & Blog

Eerlijk en verrassend

In 2019 schreef ik column #1 en #2 voor Women’s Health. Een droom die uitkwam natuurlijk! Inmiddels schrijf ik alweer zes jaar wetenschappelijke blogs voor I’m a Foodie over voornamelijk duurzaamheid en sportvoeding. Verder kan ik mijn spirituele wijsheden kwijt op MudraMamis.

Mijn geschreven teksten hebben een duidelijke boodschap die je hopelijk aan het denken zetten.

Mijn blogs