Sinds 2015 ben ik met veel regelmaat te gast in diverse Nederlandse podcasts. Ik weet nog dat ik voor mijn debuut bij Eindbazen, super onwetend de trein in stapte naar de studio in Deventer. Werkelijk geen idee wat me te wachten stond. Het duurde zelfs ruim zes maanden voordat ik de aflevering zelf terug durfde te luisteren #forreal. Fast forward naar 2020, waarin ik alles wat beter voorbereid, niet zomaar JA zeg tegen elke aanvraag en vooral binnen een week de opname terugluister. Woohoo! En yep, de berg van ongemak is real, hoor! Na onwijs veel opnames dacht ik dat het leuk zou zijn om je even op weg te helpen met een overzicht van alle interviews en gesprekken. Lees dus gauw mee: alle podcasts op een rij (gewoon in random volgorde)!

#1 New Female Leaders (2020) – De meest relevante podcast van dit moment, als je het mij vraagt. Caroline interviewt mij over mijn wetenschappelijke én sjamanistische visie op Covid-19. Hoewel mijn zwangerschapsbrein soms op zoek is naar woorden, spreekt mijn hart. De aarde heeft koorts en ’terug naar normaal’, wat is dat eigenlijk? Dikke luistertip!

#2-4 Tansformatie Podcast (2018, 2x 2020) – In de podcast uit 2018 sprak ik samen met Sjanett de Geus sover (plant)bewustzijn en mycelium (yasss). Voor het állereerst en public spreek ik over mijn eetstoornisverleden en hoe ik deze ervaring meeneem in de begeleiding van topsporters met een eetprobleem. Ook kletsen we over een social media detox, de Amazone en meer. Begin dit jaar namen we er nog twee (!) op, samen met de fantastische Roanne van Voorst. Zo spraken we in deze aflevering over van koers wisselen, je flow vinden én dat vasthouden. En in de volgende aflevering over het imposter syndroom, zelfliefde, eetbuien en make up op doen. Echt, ik gun iedereen een Roanne en Sjanett in hun leven. Zó waardevol, real en lots of knowledge and wisdom!

#5 Eindbazen (2015) – In deze állereerste podcast evah praat ik met Wiggert en Michel over gewicht maken in de vechtsport, want daar ging mijn doctoraal immers over én we zijn alledrie fervent martial arts sporters. Daarnaast over feiten en fabels in voedingsland en meer. Deze aflevering stamt uit 2015, maar nog steeds enorm relevant te beluisteren!

#6 Dingen Duiden (2019) – Susan is zo’n mens die je gewoon in je netwerk wilt hebben. Ze is kritisch, vol verwondering, heeft een open mind en kan dingen zó goed duiden. In deze podcast praat ik over bewust leven en hoe ik dat toepas in mijn dagelijkse praktijk. Van duurzaamheid, social media, plantmedicijnen, bewustzijn en natuurlijk ook heel veel boeken!

#7 Biohacking Impact (2017) – Peter Joosten schoof aan tafel en samen spraken we over veganisme, talent en sportvoeding. Ook geef ik een mini-college over koolhydraten en vetten, en hoe deze worden omgezet tot energie. De tijd vloog voorbij en ik vond dit zo’n toffe podcast. Onderzoekend, inhoudelijk en tegelijkertijd ook lekker spiritueel. Perfect combi!

#8 ACT it out (2018) – Thomas kwam langs en hij interviewde mij over diverse onderwerpen. Vooral over voeding en mijn kijk daarop, zoals plantaardig eten, eiwitten, bewustzijn en waarom het goed is om soms je telefoon even uit te zetten (voor langere periode). De tijd vloog voorbij en naderhand gaf Thomas aan dat hij nog veel meer vragen had. Dit was echt een super leuk interview!

#9 Gezondheidsnet (2019) – Karine Hoenderdos nodigde mij uit voor de Gezond Gesprek postcast van Gezondheidsnet. We spraken over veganistisch eten, hoe je dat slim kunt aanpakken, wat de aandachtspunten zijn en waarom ik het zo belangrijk vind om zelf te koken. Whole Foods Plant Based, dat is het uitgangspunt. Ik vond het super fijn om met een topcollega over dit onderwerp te praten! Wil je meer leren over veganisme? Dan is dit jouw podcast om te luisteren!

#10 JUST.thelifestyle (2019) – Judith Noordzij is mijn oud-collegaatje van Changing Life en samen met Maarten schoven ze aan bij mijn keukentafel om te spreken over eetstoornissen (in de sport) en duurzaam leven. Dit was zo’n gezellig en waardevol gesprek!

#11-14 Ik Weet Het Ook Niet (2017-2020) – Volgens mij heb ik stiekem een platinum record aan opnames bij Jelmer. In 2017 sprak ik met hem over de combinatie topsport én duurzaamheid, het collectieve bewustzijn, tardigrades (en waarom ze awesome zijn) en nog veel meer voedingsweetjes. Daarna volgde een review over What The Health en waarom wij dit allebei een redelijk simpele film vinden (géén docu). In 2019 schoof ik met wederom een review over The Gamechangers – en yep, je raadt het al, ook dit vinden wij een grappige film. Ik zat in de studio met mijn laptop en daarmee gingen we stap voor stap alle aangehaalde literatuur uit de film langs. Spoiler: kersenplukkers zijn het! Niet lang daarna mocht ik weer aanschuiven bij Jelmer in de studio, om te spreken over de combinatie van evidence based handelen én sjamanisme. Ik weet het, het moet niet gekker worden, maar het is echt mogelijk. Nódig zelfs, in mijn ogen.

#15 OP ZOEK  (2020) – Een podcastopname naar mijn hart. Marije en Naomi kwamen bij mij thuis langs en met behulp van heel veel boeken, bouwden we een comfortabele mini-studio bij ons op de judomatten. We spraken over sjamanisme, over waarom Nederlandse stenen de bomb zijn, de heling van de baarmoeder (lees: míjn baarmoeder) en gewoon over nog veel meer. De energie nam toe in de ruimte en was enorm voelbaar na afloop, zo bijzonder!

#16 Looppraat (2019) – Ik mocht aanschuiven bij de heren van Looppraat om te kletsen over sportvoeding, plantaardig eten in combinatie met sport, eetproblematiek in de sport en meer. De tijd vloog werkelijk voorbij, maar het was zo’n toffe opname!

#17 De Atleetfabriek (2019) – Samen met Fleur sprak ik over bewust leven en bewuste(re) keuzes maken ten aanzien van de gezondheid. Een super gezellig gesprek over gezonde voeding en bewuste keuzes maken in het dagelijks leven, óók als je ‘weinig’ tijd hebt.

ZO.

Ze-ven-tien keer te gast in een podcast en sinds begin 2019 natuurlijk onze eigen Sustainable Athlete podcast én sinds begin dit jaar mijn eigen Medicine For The Earth Podcast! Wil je meer leren over duurzaamheid én (top)sport? Abonneer je dan vooral op onze Sustainable Athlete podcast! En wil je meer leren over bewustzijn, pachamama mét een wetenschappelijk en spiritueel sausje? Dan is het tijd om je te abonneren op de Medicine For The Earth podcast.

Ik wens je in ieder geval veel luisterplezier en tot ergens in het najaar, ná mijn verlof!

In Liefde en Verbinding,

Saraï